Gallery

Menu III

Menu Weselne 250zł/os

Tradycyjne powitanie chlebem i solą.
Toast lampką wina musującego.

Zupa:

  • bulion wołowy z kołdunami wołowymi

Mięsa (2,5 porcje mięsa na osobę):

  • rolada śląska wołowa,
  • tournedos z polędwiczki wieprzowej,
  • roladka drobiowa faszerowana szpinakiem i camembertem,
  • cordon blue,

Dodatki:

  • kluski śląskie, 
  • ziemniaki glazurowane z koperkiem,
  • sos pieczeniowy,
  • sos grzybowy,
  • surówka z kapusty pekińskiej,
  • surówka z selera i rodzynkami,
  • kapusta czerwona

Deser:

  • kawowa Panna cotta z sosem waniliowym,
  • aromatyczna kawa, lub herbata

Słodkie patery:

  • ciasto karmelowe, sernik, ciasto szpinakowe,
  • ciasteczka kruche, -babeczki owocowe,
  • świeże owoce,

Zimna płyta:

  • wybór wędlin polskich, wykwintne sery mieszane,
  • mięsa pieczone podane na zimno (3 rodzaje),
  • pasztet tradycyjny z zielonym pieprzem,
  • rolada szpinakowa z wędzonym łososiem,
  • sałatka z wędzonym kurczakiem, sałatka brokułowa z makaronem,
  • mieszanka warzyw konserwowych, grzyby leśne w marynacie,
  • tymbaliki drobiowe, śledziowe trio,
  • śliwki w boczku z sosem musztardowo-miodowym,
  • kompozycja z wędzonego łososia, jajek i kawioru,
  • masło smakowe, pieczywo mieszane

Specjalność wieczoru:

  • szynka pieczona w całości serwowana przez szefa kuchni,
  • ziemniaki opiekane, kapusta zasmażana

Gorąca kolacja:

  • gulasz staropolski z gorącą bułeczką

NA ŻYCZENIE KLIENTA OFERTA MOŻE ULEC ZMIANIE.

facebook
This website uses COOKIES.

By browsing it you accept our cookies policy, according to your browser settings.

OK, close