Gallery

Menu III

Menu Weselne 210zł/os

Tradycyjne powitanie chlebem i solą.
Toast lampką wina musującego.

Zupa:

  • bulion wołowy z kołdunami 

Danie główne (2,5 porcji mięsa na osobę):

  • rolada śląska wołowa z farszem krojonym
  • tournedos z polędwiczki wieprzowej z szynką dojrzewającą
  • roladka z indyka faszerowana brokułami
  • panierowana roladka drobiowa z serem i szynką

Dodatki:

  • kluski śląskie, dufinki
  • sos pieczeniowy, sos grzybowy
  • kapusta czerwona duszona, surówka z selera z rodzynkami, surówka z kapusty pekińskiej,

Deser:

  • czekoladowa kula z sorbetem malinowym
  • aromatyczna kawa, lub herbata (bez ograniczenia)

Słodkie patery (możliwość zaserwowania "w stoły" lub w bufecie):

  • ciasto deserowe 1,5 kawałka/osobę (sernik, karmelowe, z galaretką)
  • słodkie babeczki z owocami
  • drobne ciasteczka "weselne"
  • owoce sezonowe

Zimna płyta (możliwość zaserwowania "w stoły" lub w bufecie):

  • wybór wędlin polskich
  • wykwintne sery mieszane
  • mięsa pieczone podane na zimno (3 rodzaje)
  • pasztet tradycyjny z zielonym pieprzem
  • rolada serowa z ziołami na zimno
  • sałatka z selerem naciowym i jabłkiem
  • sałatka śledziowa na ostro
  • tymbaliki drobiowe
  • śledzie opiekane w zalewie octowej
  • śliwki w boczku z sosem miodowo musztardowym
  • marynowane leśne grzyby, pikle
  • masło w trzech smakach, pieczywo mieszane

Specjalność wieczoru serwowana przez Szefa Kuchni:

  • udziec wieprzowy pieczony w całości
  • opiekane ćwiartki ziemniaka, kapusta zasmażana

Gorąca kolacja:

  • zupa cebulowa

NA ŻYCZENIE KLIENTA OFERTA MOŻE ULEC ZMIANIE.

facebook
This website uses COOKIES.

By browsing it you accept our cookies policy, according to your browser settings.

OK, close