Menu III
Menu Weselne 210zł/os
Tradycyjne powitanie chlebem i solą.
Toast lampką wina musującego.
Zupa:
- bulion wołowy z kołdunami
Danie główne (2,5 porcji mięsa na osobę):
- rolada śląska wołowa z farszem krojonym
- tournedos z polędwiczki wieprzowej z szynką dojrzewającą
- roladka z indyka faszerowana brokułami
- panierowana roladka drobiowa z serem i szynką
Dodatki:
- kluski śląskie, dufinki
- sos pieczeniowy, sos grzybowy
- kapusta czerwona duszona, surówka z selera z rodzynkami, surówka z kapusty pekińskiej,
Deser:
- czekoladowa kula z sorbetem malinowym
- aromatyczna kawa, lub herbata (bez ograniczenia)
Słodkie patery (możliwość zaserwowania "w stoły" lub w bufecie):
- ciasto deserowe 1,5 kawałka/osobę (sernik, karmelowe, z galaretką)
- słodkie babeczki z owocami
- drobne ciasteczka "weselne"
- owoce sezonowe
Zimna płyta (możliwość zaserwowania "w stoły" lub w bufecie):
- wybór wędlin polskich
- wykwintne sery mieszane
- mięsa pieczone podane na zimno (3 rodzaje)
- pasztet tradycyjny z zielonym pieprzem
- rolada serowa z ziołami na zimno
- sałatka z selerem naciowym i jabłkiem
- sałatka śledziowa na ostro
- tymbaliki drobiowe
- śledzie opiekane w zalewie octowej
- śliwki w boczku z sosem miodowo musztardowym
- marynowane leśne grzyby, pikle
- masło w trzech smakach, pieczywo mieszane
Specjalność wieczoru serwowana przez Szefa Kuchni:
- udziec wieprzowy pieczony w całości
- opiekane ćwiartki ziemniaka, kapusta zasmażana
Gorąca kolacja:
- zupa cebulowa
NA ŻYCZENIE KLIENTA OFERTA MOŻE ULEC ZMIANIE.