Gallery

Menu III

Menu Weselne 210zł/os

Tradycyjne powitanie chlebem i solą.
Toast lampką wina musującego.

Zupa:

  • bulion wołowy z kołdunami 

Danie główne (2,5 porcji mięsa na osobę):

  • rolada śląska wołowa z farszem krojonym
  • tournedos z polędwiczki wieprzowej z szynką dojrzewającą
  • roladka z indyka faszerowana brokułami
  • panierowana roladka drobiowa z serem i szynką

Dodatki:

  • kluski śląskie, dufinki
  • sos pieczeniowy, sos grzybowy
  • kapusta czerwona duszona, surówka z selera z rodzynkami, surówka z kapusty pekińskiej,

Deser:

  • czekoladowa kula z sorbetem malinowym
  • aromatyczna kawa, lub herbata (bez ograniczenia)

Słodkie patery (możliwość zaserwowania "w stoły" lub w bufecie):

  • ciasto deserowe 1,5 kawałka/osobę (sernik, karmelowe, z galaretką)
  • słodkie babeczki z owocami
  • drobne ciasteczka "weselne"
  • owoce sezonowe

Zimna płyta (możliwość zaserwowania "w stoły" lub w bufecie):

  • wybór wędlin polskich
  • wykwintne sery mieszane
  • mięsa pieczone podane na zimno (3 rodzaje)
  • pasztet tradycyjny z zielonym pieprzem
  • rolada serowa z ziołami na zimno
  • sałatka z selerem naciowym i jabłkiem
  • sałatka śledziowa na ostro
  • tymbaliki drobiowe
  • śledzie opiekane w zalewie octowej
  • śliwki w boczku z sosem miodowo musztardowym
  • marynowane leśne grzyby, pikle
  • masło w trzech smakach, pieczywo mieszane

Specjalność wieczoru serwowana przez Szefa Kuchni:

  • udziec wieprzowy pieczony w całości
  • opiekane ćwiartki ziemniaka, kapusta zasmażana

Gorąca kolacja:

  • zupa cebulowa

NA ŻYCZENIE KLIENTA OFERTA MOŻE ULEC ZMIANIE.

facebook
This website uses COOKIES.

By browsing it you accept our cookies policy, according to your browser settings. Read more about Privacy Policy.

OK, close