Gallery

Menu IV

Menu Weselne 240zł/os

Tradycyjne powitanie chlebem i solą.
Toast lampką wina musującego.

Zupa:

  • bulion jarzynowy z pierożkami ze szpinakiem i ricottą

Mięsa (2,5 porcji mięsa na osobę):

  • rolada śląska wołowa
  • tournedos z polędwiczki wieprzowej 
  • udko z kaczki pieczone
  • roladka drobiowa faszerowana suszonymi pomidorami i serem feta

Dodatki:

  • kluski śląskie, ziemniaki glazurowane z koperkiem, dufinki
  • sos pieczeniowy, sos grzybowy
  • kapusta czerwona, warzywa gotowane, bukiet sałat z sosem vinegrette

Deser:

  • sałatka owocowa z serkiem mascarpone
  • aromatyczna kawa, lub herbata 

"Słodki Kredens" (tylko bufet!):

  • mini cista bankietowe 2 szt./osobę (3 smaki)
  • mini desery w kokilkach 2 szt./osobę (3 smaki)
  • tartaletki na słodko z owocami
  • drobne ciasteczka "weselne"

Zimna płyta a'la finger food (podana w stołach):

  • mus z pstrąga z kaparami, tartinki z pastami twarogowymi
  • rostbef pieczony na różowo z rukolą
  • carpaccio z kaczki z oliwą truflową, koreczki capresse
  • koreczki z grillowanej cukinii i sera feta
  • szynka dojrzewająca z melonem

Zimna płyta tradycyjna (podana w bufecie):

  • wybór wędlin i kiełbas staropolskich, wykwintne sery mieszane
  • mięsa pieczone podane na zimno i pasztet tradycyjny (3 rodzaje)
  • śledziowe Hekele, sałatka z wędzonym kurczakiem
  • tymbaliki drobiowe, śliwki w boczku z sosem musztardowo-miodowym
  • masło smakowe, pieczywo mieszane

Specjalność wieczoru serwowana przez Szefa Kuchni:

  • łosoś pieczony w całości, podany z warzywnym risotto 50%/50%
  • udziec wieprzowy pieczony w całości ziemniaki opiekane, kapusta zasmażana

Gorąca kolacja:

  • żurek po cystersku

NA ŻYCZENIE KLIENTA OFERTA MOŻE ULEC ZMIANIE.

facebook
This website uses COOKIES.

By browsing it you accept our cookies policy, according to your browser settings. Read more about Privacy Policy.

OK, close