Hotel Spa LASKOWO galerie

Menu IV

Menu Weselne 240zł/os

Tradycyjne powitanie chlebem i solą.
Toast lampką wina musującego.

Zupa:

  • bulion jarzynowy z pierożkami ze szpinakiem i ricottą

Mięsa (2,5 porcji mięsa na osobę):

  • rolada śląska wołowa
  • tournedos z polędwiczki wieprzowej 
  • udko z kaczki pieczone
  • roladka drobiowa faszerowana suszonymi pomidorami i serem feta

Dodatki:

  • kluski śląskie, ziemniaki glazurowane z koperkiem, dufinki
  • sos pieczeniowy, sos grzybowy
  • kapusta czerwona, warzywa gotowane, bukiet sałat z sosem vinegrette

Deser:

  • sałatka owocowa z serkiem mascarpone
  • aromatyczna kawa, lub herbata 

"Słodki Kredens" (tylko bufet!):

  • mini cista bankietowe 2 szt./osobę (3 smaki)
  • mini desery w kokilkach 2 szt./osobę (3 smaki)
  • tartaletki na słodko z owocami
  • drobne ciasteczka "weselne"

Zimna płyta a'la finger food (podana w stołach):

  • mus z pstrąga z kaparami, tartinki z pastami twarogowymi
  • rostbef pieczony na różowo z rukolą
  • carpaccio z kaczki z oliwą truflową, koreczki capresse
  • koreczki z grillowanej cukinii i sera feta
  • szynka dojrzewająca z melonem

Zimna płyta tradycyjna (podana w bufecie):

  • wybór wędlin i kiełbas staropolskich, wykwintne sery mieszane
  • mięsa pieczone podane na zimno i pasztet tradycyjny (3 rodzaje)
  • śledziowe Hekele, sałatka z wędzonym kurczakiem
  • tymbaliki drobiowe, śliwki w boczku z sosem musztardowo-miodowym
  • masło smakowe, pieczywo mieszane

Specjalność wieczoru serwowana przez Szefa Kuchni:

  • łosoś pieczony w całości, podany z warzywnym risotto 50%/50%
  • udziec wieprzowy pieczony w całości ziemniaki opiekane, kapusta zasmażana

Gorąca kolacja:

  • żurek po cystersku

NA ŻYCZENIE KLIENTA OFERTA MOŻE ULEC ZMIANIE.

facebook
Diese Website verwendet Cookies.

Durch den Besuch akzeptieren Sie unsere Cookie-Politik, nach Ihren Browser-Einstellungen.

OK, schließen